Anasayfa
Eylem Takvimi

BASINA VE KAMUOYUNA

Tekel işçilerinin direnişi ve dayanışma eylem, etkinlikleri devam ediyor. Bu çerçevede en son 12 Şubat 2010 tarihinde konfederasyon genel başkanlarının yaptığı toplantıda bir dizi karar alınmıştır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak Tekel işçilerinin bu haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.

Konfederasyonların almış olduğu karara paralel olarak; Konfederasyonumuzun 16.02.2010 tarih ve 41 sayılı kararı gereği eylem takvimi aşağıya çıkarılmıştır.

Gereğini bilgilerinize sunarız.

EYLEM TAKVİMİ

1) 18 Şubat Perşembe günü Konfederasyonumuza bağlı sendikalar siyah zemin üzerine beyaz yazılmış “TEKEL İşçisinin Mücadelesi Mücadelemizdir” pankartları asacaklardır
.
2) Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız ve şubeleri illerde kendi belirledikleri yerlerde oturma eylemleri ve kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirileceklerdir.

3) Cumartesi günü saat 11.00’de Konfederasyon Genel Merkezi önünde (geniş katılımlı) toplanarak Saat 12.00’de Sakarya Caddesinde işçilerle buluşulacaktır. Aynı günün gecesi Sendikaların ve Konfederasyonun yöneticileri TEKEL işçilerini çadırlarda ziyaret edeceklerdir.


 
Kapitalizm küresel krizi aşamıyor

Kapitalist dünya, üçüncü küresel krizini yaşıyor.

Aydınlık dergisinden Yıldırım Koç Makalesi

Devamını oku...
 
Devlet Opera ve Balesinde Emek cephesinde yeni gelişmeler
Kültür Sanat Sen'in teknik personelin yemek sorununa çözüm bulması gerekirken yemek verilmemesi için işverenle yaptıkları anlaşmayı yayınlıyoruz. Makalenin devamında belgenin taranmış resmi vardır.
Devamını oku...
 
Sekans org

Sekans Sinema Grubu e-sekans 2 ile yola devam ediyor…

Yakın zamanda dergisi Sekans’ı elektronik ortama da taşıyan Sekans Sinema Grubu ikinci e-sekans ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. E-sekans 2 dergisini www.sekans.org adresinde yayınlamaya başlayan grup, böylece okura verdiği yayın periyodu sözünü de yerine getirmiş oluyor. Dergide ilk anda göze çarpan başlıklar şunlar: Deli Deli Olma, İki Dil Bir Bavul, Üç Maymun ve Looking for Eric filmleri üzerine eleştiriler; kent ve mimarinin yüzyıl başı girift ilişkisini ele alan Kentin Sakin Görüntüsünün İçinde yazısı, bir Kuleshov biyografisi ve Yılmaz Güney Sineması’nda Batı Etkileri adlı yazı dizimizin ikinci bölümü.  Her zaman olduğu gibi yeni çıkan sinema kitaplarının tanıtımları ve Sekans Sinema Grubu’nun gerçekleştirdiği sinema-seyirci anketiyle ilgili eleştirel görüşler de

derginin diğer yazıları arasında yer alıyor.

(www.sekans.org, Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir )

 
Sekans Sinema Grubu’ndan Sinema Yazıları Seçkisi…
Düzenlediği sinema konulu seminerler ve Sekans Sinema Kültürü Dergisi ile adını duyuran topluluk üretmeyi sürdürüyor. Yakın zamanda dergisini elektronik ortama taşıyarak www.sekans.org adresinde yayınlamaya başlayan topluluk, şimdi de Sekans Sinema Yazıları Seçkisi adını taşıyan kitabıyla bir sinema kitapları serisinin ilk yapıtını çıkardı. Kitapta ilk anda göze çarpan başlık, altı yazıdan oluşan bir dosya olarak düzenlenmiş olan sinema ve mimari ilişkisi. Alanın ünlü isimlerinden biri olan James Monaco ile yapılan söyleşi birçoklarının hemen dikkatini çekecek türde. İlk bakışta göze çarpan isimler arasında Ahmet Tarık Tekçe, Vera Chytilova ve Larisa Shepitko bulunuyor. Kitap çeşitli başlıklar altında ilgi çekici yazılara yer veriyor:  Kuram bölümünde Fotoğraf ve Sinema Etkileşimi,  kısa film bölümünde Osman Sembene anısına bir Borom Sarret filminin ve belgesel bölümünde de bir Mikhail Kalatozov klasiği olan Salt for Svanetia filminin çözümlemeleri yer almakta. Deneme yazısı Yeşilçam’ın partici gençlerine odaklı. Eleştiri başlığında yer alan Sonbahar, Pontypool, Üç Maymun ve Reconstruction yazıları bu filmler üzerine farklı bakış açılarından gerçekleştirilmiş olan eleştirileri kapsıyor.
 
<< Başlat < Önceki 1 2 Sonraki > Son >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Dayanışma

ACI KAYIBIMIZ. ÜYEMİZ DEVLET TİYATROSU ÇALIŞANI FATMA GÜLER GÖRMEZ UZUN SÜREDİR TEDAVİ GÖRDÜĞÜ AMANSIZ HASTALIĞA YENİLEREK 31.01.2010 TARİHİNDE ARAMIZDAN AYRILDI MERHUMA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ

Giriş Formu



En çok ilginizi çeken temel sanat dalı hangisidir?
 

Kimler Sitede

Şu anda 1 konuk çevrimiçi

Emeğin tarihinden notlar

Devlet Tiyatrosu, Devlet Konservatuarı Tatbikat Sahnesi’nin bir aşaması olarak, 1949 yılında, “Devlet Tiyatro ve Operası” adıyla kurulmuştur. Konservatuvar’ın kurulduğu 1936 yılından 1947 yılına kadar, Tiyatro Bölümü’nü Alman Tiyatro Sanatçı ve Yöneticisi Carl EBERT yönetmişti.1940 yılında, “Tiyatro ve Opera Tatbikat Sahnesi” kuruldu.